Sunday, July 8, 2012

salam ketemu lagi~

assalamualaikum pembaca blog RZ. 
first of all, RZ ingin meminta maaf sekiranya kalian semua merindui coretan RZ, oh ye sebelum RZ berceloteh dengan lebih panjang lagi, RZ ingin meminta maaf sekiranya sudah lama RZ menyepi. RZ sibuk sangat. sekarang ni RZ sudah habis untuk tahun pertama, next sem RZ akan menempuh tahun kedua. makin mencabar buat RZ dan kawan-kawan.

RZ berada di UPM sekarang kerana ada latihan pusat untuk silat, MASUM. kalau tak tahu MASUM itu apa, sila rujuk google. hee~ :D RZ adalah antara pesilat yang hebat! RZ menggalas tanggungjawab untuk menang. untuk family, untuk yang tercinta. :) doakan kemenangan RZ ok! RZ mahu membawa pulang medal! kalau ada rezeki lebih, RZ mahu beli DSLR. hee~ impian RZ sejak dulu lagi. doakan ye kawan-kawan.

permudahkan urusan RZ di sini dan doakan yang terbaik buat RZ dan wakil UPM yang lain ok. terima kasih kerana sudi membaca. :)

RZ tidak tahu mahu membebel apa, tapi RZ harap anda semua memafkan apa sahaja yang pernah RZ janjikan sebelum ini ya. RZ betul-betul sibuk dengan urusan akademik dan kokurikulum. jika anda semua mahu tahu, RZ jarang ketemu Mrs V. see? RZ memang sibuk. terbengkalai blog RZ ni.

kesian Mrs V, RZ sibuk sampai terlupa untuk menghantar berita tetapi RZ tidak pernah melupakan dia. kan sayang? sabarlah, semua ni aku buat demimu. kau tetap di hati jika itu yang tertulis buat kita. aamiiin~ aku tahu kau seorang yang sabar, bersabarlah sayang, dugaan itu pasti akan hadir untuk menguji kekuatan cinta kita. janji Allah itu pasti, jika benar kau milikku, akan tiba hari itu. i'll always here for u. :)





**************************




wei korang tak pelik ke kalau RZ yang post entri ni? hehehe. ni sume keje ila la! hahaha. Mrs V kesayangan RZ la sapa lagi yang tahu password dan suka sangat mengehack remaja zaman. huhu. setelah geram blog ila yg comel tu diburukkan oleh hackers, ila pun hack balik blog RZ sebab nak balas dendam! gurau!

sebelum ni pun pernah jugak~ g entri INI

ila rindu dia sebenarnya. tu sebab datang mengacau, yang kat atas tu semua luahan hati ila, bukan dia, harap pembaca RZ jangan marah ila k. ila minta maaf. lagi satu, kalau ada yang pelik2 tu sume kerja ila. haha. ;p bosan tengok RZ tak hupdate ila tolong la post entri~ :)




TERIMA KASIH !

Monday, October 31, 2011

Video Minggu ini..

  Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia kepada semua pembaca yang setia mahupun yang selalu melawat blog RZ ni...(^_^)
  Ok RZ tak nak berceloteh panjang sebab mcm biasa RZ akan memilih vedio yang menarik minat bukan sahaja lagu tetapi dari segi penceritaan vedionya sekali.. Dan video yang dipilih ialah Stereo Heart.. Sapa yang penah dengar lagu ni mesti akan tau lagunya mcm mna tapi tak tengo videonya.. Ok tak pe kali ni RZ akan paparkan official Vedio mereka.. Enjoy...
video

Ok itu saja buat kali ni sbb RZ letih dan bnyak lagi assigment yang nak disiapkan.. k bye..
TERIMA KASIH !

Monday, October 24, 2011

Kemana aku menghilang?

  Assalamua'laikum dan salam 1 Malaysia kepada semua pembaca setia RZ dan rakan-rakan yang menunggu dengan penuh kesabaran tentang apa yang RZ akan tulis...(^_^)
  Sebenarnya RZ sambung pengajian seperti mana yang RZ nyatakan dalam entri RZ yang lepas, yang mana RZ dapat sambung pengajian RZ dalam Bc. Sains dan Teknologi Alam Sekitar, di UPM. Mmg mencabar bagi RZ nak sesuaikan diri dan masalah pembahagian masa untuk semua apa yang RZ nak lakukan, tapi alhamdulillah RZ berjaya menanganinya.
  Semasa RZ berada di UPM, RZ terlepas permainan kegemaran RZ iaitu Ragbi yang mana berlangsungnya Ragbi Piala Dunia 2011 di New Zealand dimana ianya merupakan pasukan kegemaran RZ dan juga kebanyakkan peminat Ragbi Dunia iaitu ALL BLACK.
Pasukan kegemaran RZ
  Nak tau kenapa RZ minat sngat dengan All Black? Sebabkan semangat mereka yang tak penah hilang bagaikan bila mereka masuk sahaja ke padang bukan untuk bermain tapi untuk berperang. Nak tau mana datangnya semangat mereka saksikan video ni..
video

  So Haka yang dibuat oleh pasukan All black ini kebanyakkannya diambik dan diterapkan oleh pasukan lain untuk melawan gemuruh yang mereka rasa. Bukan sahaja Negara lain tapi di Malaysia juga ada nak tau masuk la UPM dan tinggal di Kolej Sultan Alaedin Sulaeman Shah, KOSASS. Mmg best tengk dan kalu dapat buat kerana semangat tu datang.
 Ok setakat ini sahaja buat kali ini dan insyaallah kalu ada masa RZ akan post lagi entri yang menarik untuk santapan minda kita semua k.. Je vous remercie et vous voyez (terima kasih dan jumpa lagi)..

TERIMA KASIH !

Thursday, September 15, 2011

Happy for me n Mr's RZ

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia...(^_^)

Hari ni mmg hari yang menggembirakan aku kerana 1 berita yang telah buat aku hiperaktif sampai tak senang duduk. Kalu korang semua ada baca 1 artikal milik Mr's RZ dia ada kata yang dia dah dapat masuk universiti. N sama lah dengan RZ yang mana akan menyambung pengajian untuk memperoleh segulung ijazah untuk semua orang. Dulu waktu belajar dekat politeknik segulung diploma tapi skrng dah naik pangkat. hehehe. Nak tau apa bidang yang RZ dapat tengk la dekat bawah.


Bukan itu saja RZ juga akan setiap hari bertemu dengan Mr's RZ sbb kami sama2 masuk UPM.. hahaha bahagianya hidup.. Tetapi dalam kegembiraan RZ ada jugak kesedihannya kesedihan yang mana terhadap kawan2 RZ yang tak dapat menymbung pengajian mereka. Mungkin kali ini bukan hari mereka tetapi kelak akan datang yang lebih baik untuk mereka..

OK sampai sini ja kali ni dah tak boleh pkir nak tulis apa sbb happy sangat.. RZ bersyukur sbb penantian untuk bagi segulung ijazah dekat mak ayah RZ hampir tercapai..
Bye semua, jumpa lagi, ADIOS..


TERIMA KASIH !

Selamat Hari Raya..

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia..(^_^)

Kepada semua follower RZ yang mungkin mmg dah lama tak dengar dari RZ sbb selama ni RZ sibuk dengan kerja. Siang malam kerja.. Biasa la kita ni ONCALL. Sampai hari raya pun kerja.. sedih tak???
Ok kali ni RZ tak nak taip bnyk2 sbb RZ nak berucap Selamat Hari Raya..
video

Perkenalkan Ms. RZ
Black paper lamb pai(sedap)
Pecan Butterscoth..(sedap sngt)
Ok.. Selepas ni RZ akan cuba kerapkan lagi V-blog.. tapi yang ini cubaan je.. hehe oklah jumpa lagi ye..
bye.. ADIOS...

TERIMA KASIH !

segala isi di dalam blog RZ adalah hak cipta terpelihara